středa 10. prosince 2008

Reakce na článek: "O válce v litvínovských ulicích..."

Jako vždy začnu odkazem na původní zdroj: http://www.antifa.cz/204-mzdomova-o-valce-v-litvinovskych-ulicich.html

A teď k samotnému článku.

Autor prvotně vyjadřuje překvapení nad "masivními rasistickými sympatiemi obyčejných lidí". Musím uznat, že sám jsem po přečtení této věty netušil, a netuším doteď, zda je autor článku tak hrozně moc naivní nebo jenom tak hrozně moc lže. Je snad tak slepý, že nevidí, jak se všude Cikáni chovaj? Nebo to jen nechce vidět, protože by se mu zbořily jeho utopistické vize o dokonalé socialistické společnosti (autorem je A-kontra, takže nějaký anarchista)? Též ho překvapuje naprostá nepřítomnost lidí stojících za chudáčky Cikány. Zde mohu snad jen dodat, že toto je dokonalá ukázka střetu idealismu s realitou. Idealismu, který hlásá rovnost lidí, neexistenci ras, možnost mírového soužití všech, atd....s realitou, která ukazuje, že to jsou jen sny.

V dalším odstavci bych celkem i souhlasil, že si v sídlišti Janov našli neonacisté ideální terč. Akorát bych dodal, že autor je evidentně jedním z těch, pro které je neonacistou každý, kdo není totálně slepej a odmítá si nechat vymýt hlavu multikulturalistickou propagandou, která mu říká, že když nemůže pomalu ani vyjít ven aniž by se nebál o vlastní život, tak s tím určitě nemá nic společného fakt, že původci strachu jsou z 99 % barevní. Plně souhlasím s autorovou tezí, že těžko chtít po někom, aby "hledal souvislost těchto problémů nikoli s barvou pleti svých sousedů, ale spíš s nažehlenou kravatou developerů v Praze". Tato teze má dvě důležité myšlenky. Za prvé (i když to tak autor nemyslel) je skutečně zatěžko chtít po lidech, aby byli slepí a nehledali souvislost s barvou pleti (Opět připomínám, že rasismus o pleti není. Pleť je pouze rozpoznávací znamení, takže nezapomínejme.) a zakazovali sami sobě přemýšlet nad tím, co je naprosto zjevné a jasné. Za druhé je zde problém sestěhovávání či přestěhovávání. Příklad přestěhovávání najdeme u Čunka. Pamatuji si, jak jsem jásal, když jsem viděl konečně v politice nějakého člověka, který chce toto řešit. Časem mi ale došlo, že tenhle člověk nás prostě a jednoduše všechny oblbnul a vůbec nic nevyřešil. Jenom přemístil problém z bodu A do bodů B, C, D, atd....tohle není řešení. Chápu ale, že Vsetín mu vděčný je, když je tý verbeže zbavil. Už tolik mu nejsou vděční například obyvatelé Jeseníku. Tam v jednu chvíli silně klesly ceny bytů v naději, že se tam Cikáni nenastěhujou. Bohužel pro zdejší obyvatele to nevyšlo. Čunkovo řešení skutečně není řešením a Čunek není nic než populista, který dokázal vytěžit na tom, že byl jediným, kdo veřejně prohlašoval, že tuto otázku bude řešit. Na druhou stranu přispěl k tomu, aby se toto téma zase o kousek více odtabuizovalo a za to bychom mu měli být všichni vděční. Otázka sestěhovávání je též problematická. Jejím výsledkem je pak například Janov nebo Chanov. Těžko ale hledat nějaké řešení. Osobně bych nejprve navrhoval totálně zrušit cokoliv, co by jen vzdáleně mohlo připomínat pozitivní diskriminaci a též odříznout Cikány od dávek tak, aby prostě museli začít něco dělat. Dalším opatřením by mohl být silnější policejní dohled. Je to jak s řidičema na silnicích. Jezděj jak prasata, takže jsou častější policejní akce, které kontrolují alkohol v krvi, technický stav vozidel, překračování rychlosti, atd. Nevidím tedy důvod, proč by neměla být věnována vyšší pozornost i problémovým lokalitám jako je třeba Janov, Chanov, Matiční ulice, atd. Toto by bylo řešení. Slušní Cikáni by problémy neměli, neslušní by byli pod tlakem. A třeba by i odtáhli pryč. Nedávno jsem četl prohlášení nějakého jejich řečníka, který nám hrozil "hromadným exodem"....KÉŽ BY!!! Zároveň je to ale důkazem, že tito jedinci jsou naprosto mimo. Opravdu jenom velmi naivní, nefunkční či chorá mysl může považovat za výhrůžku odstěhování Cikánů z republiky:))))))

Dále se autor trošku zmiňuje o pár punkáčích, kteří se zůčastnili demonstrací na straně Cikánů a smutní nad tím, kam že to zmizela ona punková litvínovská scéna. Co jsem zatím potkal punkáče, tak těch pár, kteří spíše křičí heslo: "Punx not red." než "Punx not dead." jsou celkem v pohodě lidi. Bylo by fajn, kdyby česká punková scéna nebyla až do morku kostí prosáklá socialistickou svoločí a feťákama s Che Guevarou na tričku.

Následuje klasické socialistické fňukání, kdy autor považuje za šikanu, když jsou sociálním případům vypláceny dávky částečně ve stravenkách a poukázkách. Prý je to nefér, jak jim nevěříme. Musím přiznat, že při čtení tohodle se mi vařila krev v žilách. Jak může jen někdo bejt tak blbej???? Má ale pravdu v tom, že jim nevěříme. A máme i důvod. Pamatujete si na protesty Cikánů na Slovensku, když se u nich zavádělo vyplácení dávek v poukázkách? Začli křičet, že to je rasismus a rabovat nejbližší obchody. A co v nich převážně kradli? Cigarety a alkohol. Tyto drobnosti ale zřejmě autora původního článku nijak neznepokojují:))) A já nevim jak vy, ale kdybych byl v životní situaci, kdy bych neměl na jídlo, tak bych byl vděčný za poukázku na něj a rozhodně bych si nekupoval chlast a cigarety...takže ono to s těma "sociálně slabýma" zase tak špatný asi nebude:)))

Cituji: "Atmosféra mezi Romy je často značně radikální, místní romský aktivista ale dělá vše pro to, aby dav zkrotil, počínaje důrazem na dobrý obrázek Romů u většinové společnosti..." ---> tady jsem se opět dobře nasmál:)))).....Až někdo najdete dobrý obrázek Romů ve většinové společnosti, dejte mi prosím vědět:))))

Opět cituji: "...a bílé obyvatele Litvínova nadávající na ty černé bohužel jen navodil myšlenku, že multikulturalismus je sice krásná myšlenka, ale v kapitalismu má podobnou funkci jako omalovánky: umožní vybarvit vymezené sociální pozice různými barvami pleti..."---> No, to by to nebyl anarchista, aby všechno nenaházel na zlou kapitalistickou společnost a pak nešel plně využívat její výhody jakými je například možnost psát články na internetu:))). A k té krásné multikulturalistické myšlence bych snad jen dodal, že na ni nic krásnýho není. Mě nepřijde krásné, že různé kultury mají zaniknout tím, že se totálně promíchají a už vůbec mi nepřijde krásné to, co se děje zde. Naše kultura zaniká, aby si nějaká jiná mohla vyskakovat a to vše podporované pseudohumanistickými zrádci z našich řad.

Za zmínku jistě stojí i napadení Ondřeje Cakla. Četl jsem dříve pár jeho článků. Docela zajímavý myšlenky tam občas měl a národovci by neměli jeho slova podceňovat, protože se v nich dá občas najít možnost něco u sebe zlepšit. Vůbec by ničí slova neměla být podceňována. Což nic nemění na tom, že mi ani trošku nevadí, že dostal. Napadeni prý byli ještě další "antifašisté". Píšu naschvál do uvozovek, protože to je opět označení, které lidem blbne hlavu. Pokud se někdo označí za antifašistu, tak jeho protivníkem by měli být automaticky fašisté. Na protiromské demonstraci v Litvínově se ale sešli všemožní jedinci od neonacistů, přes fašisty, nacionalisty, vlastence i obyčejné lidi....označit tedy někoho za antifašistu je minimálně v tomto případě lehce sporné. On antifašistou může být, ale v článku to pak vyznívá, jakoby šel v Litvínově jen proti fašistům, což ani omylem není pravda.

Cituji: "Podpora nácků byla cítit skoro na každém kroku."
Je až smutné, jak se oni pomyslní antifašisté takto ptají a s nevinností děcka dělají, že nechápou (nebo snad nechtějí chápat), proč lidé chudáčky Cikány nemají v lásce. Vždyť krást, vraždit, znásilňovat, přepadávat, nepracovat, parazitovat na sociálním systému, atd. je přeci tak přirozené a co bychom to byli za multikulturalisty, kdybychom tyto vzácné aspekty jejich bohaté kultury chtěli nějak utlačovat....

V článku bylo i pár citátů místních obyvatel. Obrázek nechť si každý udělá sám. ... Starší občanka Litvínova: "My je platíme ze svejch daní a oni přitom chlastaj a nechoděj do práce.".....Asi čtyřicetiletý občan po zahlédnutí kouře z lesíka: "To asi hoří nějakej cikán. Asi proto to tak smrdí."....Svým čtenářům snad jen dodám, že další podobná prohlášení jsem našel na serveru novinky.cz u jednoho z článků popisujících situaci v Litvínově.

Cituji z článku: "V pondělí 17. listopadu jsme propadli - a může nám být jen chabou útěchou, že nám litvínovským riotem nabuzené neonacistické hnutí dá patrně brzy šanci na reparát."----->Ano, propadli jste a já vám přeju, aby to bylo horší a horší a horší.... A můžete se spolehnout, že to tak i bude, protože stále víc lidí si je vědomo skutečné situace v této zemi, potažmo v celé západní kultuře, a stále více lidem začíná vadit, že se s tím nejenom nic nedělá, ale že multikulturní lžinohsledi to ještě podporují.

Žádné komentáře:

Okomentovat