středa 10. prosince 2008

Plíživá hrozba křesťanské pseudomorálky

Kdysi dávno jsem chodil s jednou dívkou. Studovala na biskupském gymnáziu. A jednoho krásného dne mi donesla letáček, který jim tam rozdávali. Doslovně ho sem přepíšu, aby se i ostatní lidé měli šanci zasmát náboženské hlouposti a zároveň se zamyslet nad plíživou hrozbou této ideologie (Ano, náboženství považuji za ideologii). V příštích řádcích najdete samotný obsah letáčku a v těch následujících po něm se pokusím trošku rozvinout svůj názor na daný problém.

--------------------------
Masturbace /autoerotika/
= erotické obrácení pozornosti na sebe sama (ne napartnera)
= dopřávání si samotářského pohlavního uspokojení (nemusí dojít až k vyvrcholení) dobrovolným drážděním genitálních oblastí: člověk jen u sebe nachází potěšení
- křesťanský názor - odporuje křesťanskému smyslu sexuality, která má být prožívána jako svazek lásky: není v ní nic ze vzájemného darování sebe, žádný vztah k partnerovi
! člověk zůstává neuspokojen = člověk není jen tělo, ale i duše
masturbace v podstatě ústí do prázdnoty až znechucení
psychologie - k masturbaci dochází k době dospívání
- při životních selháních (partner, rodiče, škola, práce)
- při špatně snášených trampotách
/v takových situacích je částečně omluvitelná, přes prohry - důležité je: "Já nechci"/
! pozor na zvyk - člověk se může stát až otrokem masturbace, jsou známy i případy těžkých psychických poruch s následnou léčbou psychiky (člověk už na nic jiného nemyslí, už ani moc nejí - proměňuje se fyzická stránka)
informace v TV o prospěšnosti masturbace jsou omylem - z lékařského hlediska
co dělat? - životospráva, vyrovnaný život - nespat ani příliš málo ani mnoho, odvrátit pozornost od sebe-věnovat se práci, lidem, koníčkům, sportu: pokud jde o přechodnou slabost - vzrušení se dostavuje spántánně ve chvíli únavy, úzkosti - poručte se božímu milosrdenství
---------------------------------

Zajímavej letáček, co?

Normální člověk se u toho zasměje, ale ono to svým způsobem tak moc k smíchu ani není. Prvně je třeba si uvědomit, že ti slizcí hadi se tohle pokoušeli cpát do hlavy mladým lidem a dětem. Tedy jedincům, kteří ještě nemají plně rozvinuté schopnosti posoudit situaci a mohou tak těmto netvorům uvěřit jejich hanebné lži.

To mi připomíná jednu věc - snad všichni víme, že školství by mělo být apolitické. Též asi všichni víme, že to je jenom na papíře a například multikulturalismus a podobná zvěrstva jsou na školách nepokrytě propagována. Jak jsem psal v úvodu, považuji každé náboženství za ideologii. Někdo má prostě demokracii, jiný má nacismus, další má třeba křesťanství. ...Takhle to prostě chodí. Každý něčemu věříme. Nevidím tedy důvod, proč by náboženství měla být nadále považována za něco extra. Jsou to světonázory. Nic víc.

Zpět k letáčku - Další důležitou věcí, které je třeba si všimnout, je způsob napsání letáčku. Celé to totiž má působit dojmem, jakoby se jednalo o vědecky podložené argumenty. Paradigma (tedy vzor) současné doby je zaměřené na vědu. Člověk nejvíc věří věcem, které jsou poskytnuty vědou. Pánbíčkářští tmáři proto nezůstávají pozadu a tímto velmi sofistikovaným podvodem se snaží nabourat mysl nedospělých jedinců, aby do nich zaseli sémě své omezenosti.....

Ale jenom omezenosti? Samozřejmě ne. Důležitou roli hraje i strach a "nemoc". Celý letáček působí dojmem, jakoby masturbace bylo něco nepřirozeného, odporného, ale též nebezpečného. Učinit něco slabým a nemocným byla vždy taktika křesťanů a dělají to dodnes. A jak učinit slabým a nemocným někoho, kdo je silný a zdravý? Jednoduše ho přesvědčíme o opaku. Masturbace je přirozená věc. Ale pokud někomu nakecáte, že tomu tak není, začne se považovat za nemocného a snažit se "léčit". A kdo se přihlásí jako doktor? Samozřejmě matička katolická církev nebo jiná tmářská mafie. Za pozornost zde stojí zamyšlení nad způsobem, jak získávají své členy různé sekty. Chytají "slabé kusy". Jedince ve špatné životní situaci, kterým dají pocit bezpečí a sounáležitosti nebo naivy, kteří v touze po nalezení nějaké absolutní pravdy uvěří i nejšílenějším možným nesmyslům (viz scientologie). Ale co když někdo není slabý? Potom je pro ně potřeba učinit ho slabým. Stejná taktika je i v tomhle letáčku. Kecy o tom, že masturbace člověka neuspokojí a že je to něco špatného. ... Pokud chcete někoho oblbnout, nakecejte mu, že je nemocný a vy jste lék. A komu se tohle nejlépe nakecává? Důvěřivým dětem. ... A přesně proto byly děti cílem tohoto propagandistického hnusu.

1 komentář:

  1. Ať je letáček podložený vědeckým výzkumem nebo ne, to je jedno. Ale asi každý, stejně jako já měl v životě období, kdy masturboval - takže můžu z vlastní zkušenosti potvrdit, že ten letáček je pravdivý!

    OdpovědětVymazat