středa 10. prosince 2008

Příčiny prohry ODS v krajských volbách

Tak se nám na celém netu rojí všemožné příčiny prohry ODS. Jedni píšou, že za to mohou poplatky, jiní to svádějí na radar, atd.

Já osobně mám jinou teorii. ODS lidé přestali volit proto, že zradila svůj program. Před volbama naslibovali hory doly, po volbách to šlo do prčic. Nemyslím si, že někdo je tak naivní, aby si myslel, že jeho strana splní vše, co slibovala. Nicméně občan-volič jde často k volbám, aby podpořil určité principy a politiku, která bude alespoň podobná tomu, co by si sám přál. ODS jakožto největší "pravicová" strana má pak sice stálou základnu voličů, ale je to jen proto, že na scéně chybí nějaká jiná a podobná strana a mnoha lidem tak prostě nezbývá než jim dát hlas, aby tak alespoň uškodili socialistům. Ti by byli mnohem horší než ODS, která se tak stává nejmenším zlem a lidé ji často volí čistě z nutnosti.

A přesně to se změnilo....ODS změkla a začla se chovat stejně podrazácky jako levice a co hůř - začla se tak chovat ke svým voličům. To bylo před minulejma parlamentníma volbama kydů o smlouvě s občany. A co přišlo po nich? ODS smlouvu porušila a tedy se nesmí divit, že druhá strana, občan-volič, ji smlouvu do dalšího období nechce prodloužit. Odchylku od smlouvy volič zvládne, protože s ní tak nějak počítá. Zradu ale neodpouští.

Ohledně médii avizovaných "příčin pádu ODS." - Už jsem psal, že se to většinou svádí na radar, agresivní kampaň ČSSD nebo na poplatky. Takže si to vezmeme logicky a pěkně popořadě. Poplatky - jsem přesvědčen, že většinu voličů ODS 30 korun nepřesvědčí k tomu, aby dali hlas socialistům. Ohledně radaru - tady skutečně menší kámen úrazu být může, ale co jsem tak koukal, tak se mi zdálo, že lidé volící ODS jsou často pro radar. Tento argument jako jediný má nějakou váhu, ale to jen proto, že si spousta lidí zřejmě nevšimla, že socani jsou taky pro radar (koneckonců to byli oni, kdo o něm začal jednat). A že teď mi chcete říct, že oni jsou přeci proti? Ani omylem. Nesouhlasej jenom naoko, jinak to nechávaj vklidu všechno projít a hrajou si na "hodné, ale před zlovůlí ODS a Ameriky bezmocné socánky." Se podívejte, jakej dělaj bordel, když s něčím skutečně nesouhlasej. U radaru se nic takovýho neděje. Maximálně tak občas vyrukujou s nějakou hláškou, která jejich ovečkám připomene zlaté časy front na banány. A že chtějí referendum k radaru? Taky blbost. Uvědomte si, že z rozpoložení sil v parlamentu se dá dost dobře předvídat, jak které hlasování dopadne. Oni kolem udělaj bordel, ale proč by ho nedělali, když věděj, že jim to neprojde, ale ovečky se přikloněj na jejich stranu. Někdo jim to možná žere, já ne. Jediní skutečně proti radaru jsou komunisti a to jen proto, že je z USA místo z Ruska. A ten poslední argument - agresivní kampaň ČSSD - je akorát tak k smíchu. Stejně tak jako je k smíchu Paroubek se svým bezpáteřním poskokem Rathem a tou svojí bandičkou. Socialistická mentalita je velmi často založena na takovém tom vesnickém primitivismu a závisti. "Jaktože má soused větší auto než já? A jaktože má hezčí ženu? A on si natřel plot novou barvou - nojo, aby se pýchou nepřetrhnul, stejně mu na to budou chcát psi. Jak si to dovoluje mít víc jak já? Určitě si to nakradl a měli by ho za to zavřít, parchanta!" To celé je samozřejmě ještě podloženo opět dalším klasickým aspektem socialistické mentality - "Co je tvoje je i moje a co je moje, do toho ti nic není." + "Vše je lidu a lid jsem já, takže mi dej svoje prachy a majetek." Socialismus je velice často pouze sofistikovaně popsaná loupež. Vůbec tedy nepřekvapí, že v primitivismu této mentality se budou pomluvy a lži mít jako ryba ve vodě. Ano, to je celá ta agresivní kampaň - lži, pomluvy, pomluvy a zase jenom další lži. Pravicovému voliči je ale tato socmentalita k smíchu a na pomluvy nereaguje.

Shrnuto a podtrženo - ODS mnoho lidí dlouhodobě volí jako ono již zmíněné nejmenší zlo. To znamená, že názory ODS nemají ani zdaleka takovou podporu, jak by se mohlo zdát. Hlas dostanou prostě a jednoduše proto, že cokoliv je lepší než vláda socialistů. Jenže když se i ODS začne chovat jako socialisti, závadět tady nějaký zelený karty a tahat sem cizince či vůbec diskutovat o možnosti nechat projít další plivanec do tváře našeho národa, kterému se říká "lisabonská smlouva", tak pro velkou část svých voličů ztrácí na ceně.

A jaké je tedy řešení pro ODS? - Tvrdě prosazovat svůj program. Bít se za něj do poslední kapky krve a ani na vteřinku nezačít koketovat s možností s ním nějak šmelit způsobem: "Vy necháte projít radar, my necháme projít Lisabon." Chovat se vlastenecky - takže žádné zelené karty a podobné nesmysly, které povedou akorát ke zvýšenému výskytu kriminality, cizokrajných nemocí a sociálních problémů. S tím souvisí i postoj k EU - volič ODS chce mít ekonomicky prosperující zemi, ale paktování se s novodobou RVHP, kterou EU bezpochyby je, a ustupování jejím zvrhlým požadavkům, mu zrovna dvakrát nevoní. Přičtěme k tomu ještě to, že EU cíleně likviduje individuální aspekty našeho hospodářství, aby nás propojila se všemi ostatními a učinila všechny závislé na všech. V praxi to bude znamenat, že až přijde nějaká krize, tak si to nevyžere jen jedna či dvě země, ale celá Evropa. Já nevím jak vy, ale když to jde s někým do prdele, tak já tam solidárně za ním nepolezu. Dalším negativním aspektem EU je, že likviduje naše hranice a snaží se nám sebrat možnosti o sobě rozhodovat. Tento postoj velmi slušně řečeno SERE CELEJ NÁŠ NÁROD. A co dělá ODS? Občas něco zamrmlá, ale jinak poslušně poklonkuje a ustupuje salvě razítek z Bruselu. Někdo někde na diskusi napsal, že děkuje Topolánkovi, nejlepšímu manažeru ČSSD - ten někdo měl na sto procent pravdu. Jestli ODS zůstane i nadále stejně srabácká, ústupná a manipulovatelná, tak to maj "modroptáci" spočítané. Toto a mnoho dalších podobných jednotlivostí si sečtěme a vyjde nám celkem kvalitní recept na naštvání vlastních voličů a následné prohrání voleb. A pokud s těmito jmenovanými aspekty ODS do příštích voleb něco neudělá, může se těšit na další držkopád. A tentokrát je to bude bolet mnohem víc než ten, který zažívá v dnešních dnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat