středa 10. prosince 2008

Reakce na článek: "Den létajících prstů"

Uběhla jen malá chvilka a na světě je opět další antifa-výblitek na téma Litvínov. Pokud si někdo tu kupu hoven chce přečíst, tak: http://www.antifa.cz/206-mzdomova-den-letajicich-prstu.html
Musím říct, že zatímco u většiny článků od Afy se spíš směju, tak tenhle mě svou nehoráznou drzostí a demencí spíš už nadzvedával ze židle. Pojďme si ten výtvor ale vklidu rozebrat.

V mém předchozím článku jsem upozorňoval na jednu z odporných taktik, které Afa k matení lidí používá. Tento počin je příkladem další taktiky. Tentokrát se nezaměřili na propojení nesouvisejících případů s nějakým jiným, aby tak na ten jiný nakydali špínu. Nyní jsme svědky taktiky přehánění. Už se zde nesetkáváme s klasickým házením špíny. Autor tentokrát využil taktiku, kdy se snaží kriminalitu cikánského etnika bagatelizovat tím, že o ní mluví, jako by skoro neexistovala. Vypíše okatě všemožné pravdivé incidenty, které jsou často cikánům připisovány, ale naschvál to přežene, aby to člověk přestal brát vážně. Tedy na tuto taktiku opět bacha. Na druhou stranu je krásné vidět Afu v plné akci, jak se snaží zakrýt fakt, že tahle akce pro ně byla totálním neúspěchem. Hledat chybu u sebe by pro ně asi ale bylo silné kafe a tak je třeba zapojit celý ideologický aparát a lhát, lhát a lhát. Nyní ale k samotnému obsahu článku....

Už v prvním odstavečku jsem se docela zasmál a později se to opakovalo. Autor se ohání oblíbeným slovem "mozek"...zřejmě aby dokázal, že on je tím, který nějaký má. Další řádky tomu bohužel nenasvědčují.

Zatímco dříve Afa skuhrala, jak je možné, že se k národovcům připojili proti Cikánům i normální lidé, zde už je slovo "normální" dáváno do uvozovek. To je krásná ukázka toho, jak takový klasický antifašista přemýšlí. Ačkoliv se rád ohání sebereflexí a považuje se za osvíceného názoristu, podobnými obraty jasně dokazuje, že nic nemůže být dál od pravdy. Antifa nemůže jednoduše přiznat, že ty jejich ideály nejsou tak růžové, jak se může zdát, a tak už se nemluví o normálních lidech, ale o "normálních" lidech...lidech daných do uvozovek:))) V podobném duchu se samozřejmě mluví i o romské otázce. Autor se snaží navodit, že to je jakýsi hromosvod či obětní beránek, na kterého může zlá, kapitalistická většinová společnost navalit své chyby (Ano, kapitalismus zde později autor kritizuje taky. Holt levičák z antify si nikdy neodpustí kritiku systému, který sám tak moc rád využívá k šíření svých ideohovadin. Asi by ale bylo moc chtít po něm, aby si odpojil internet - ten ultrazlý globalizační nástroj.).

Cituji: "Rom nepracuje. Všichni kradou a navíc znásilňují bílé ženy (neřkuli, pijí jejich krev). Pokud by nějaký Rom pracoval, je jasné, že bere nám, pracovitým a slušným Čechům, práci."----> Přesně o tomhle jsem psal na začátku. Vyčtení zločinů, se kterými se běžně od Cikánů setkáváme, ale takovým způsobem, aby se to člověku zdálo přehnané a byl uměle navozen pocit, že těm chudáčkům křivdíme. Dodal bych k tomu ještě, že jsem si nevšiml, aby někdo kdy nadával, že nám Romové berou práci (autor má holt asi bujnou fantazii). Též jsem si nevšiml, že by pili něčí krev. Zato jsem si všiml, že i když jsou jenom menšina, a to navíc ještě privilegovaná, a všechno možné jim projde, tak i s těmito výhodami tvoří většinu osazenstva našich kriminálů. Ale o tom už se pan antifa nezmíní, protože to by mu nesedělo do jeho ideologického vidění světa.

Cituji: "Museli jste to už slyšet - začíná to vtipy o Romech, pokračuje paušalizováním všech podle chování několika a končí snahou o řešení tzv. cikánské otázky, která je však otázkou sociální."---> Ano, i vtipy nám už multikulturalisté zakazují a naši zachránci z hnutí antifa nám jistě s radostí vysvětlí, čemu se smíme smát a čemu se smát nesmíme:)))) Taky jste za ně tak hrozně vděční, že?:))). S paušalizováním všech podle chování několika ale autor uhodil hřebíček na hlavičku. Jen asi ne tak, jak by to on sám chtěl. Většina Cikánů je verbež. Mnohonásobná kriminalita v okolí jejich bydlišť, přetékající věznice a špatné zkušenosti snad každého z nás jsou toho jasným důkazem. Co ale dělají lidé z antify a podobných sdružení? Velmi rádi se ohánějí pár slušnými jedinci z daného etnika a snaží se nám vnutit, abychom ten zbytek vnímali stejně. Takže antifáci, zameťte si před vlastním prahem. Do paušalizace nás totiž nutíte vy. To vy po nás chcete, abychom podle jednoho procenta slušných Cikánů soudili i ten kriminální zbytek....A zmínka o konečném řešení? Osobně mám za to, že problém se nejdříve má řešit mírově, ale pokud se neukazuje žádný pokrok (jako tomu je například v případě jistého nepřizpůsobivého etnika), tak se musí přitvrdit. Jaké je ale řešení multikulturalistů? Čím je situace víc v řiti, tím víc nadávají většinové společnosti a snaží se ji donutit k ještě větší ignoraci problému.

Cituji: "Hledat příčinu problému by bylo příliš náročné, minimálně by to chtělo trošku přemýšlet, popřípadě se začít o problém zajímat."----> Ano, lépe bych to sám nevyjádřil. Užití této věty v původním článku opět beru jako ukázku toho, jak lze lidi blbnout. Nejdříve se autor ohání mozkem, pak zase vyzývá k přemýšlení. Zde mohu pouze dodat všem, kdo toto budou číst, aby si na takovéto věty dávali všude velký pozor. Když někdo takto píše, tak se snaží navodit dojem, že on je tím, kdo má mozek. Že on je tím, kdo přemýšlí. Fakticky vzato se ale jedná o floskuli (prázdný pojem). Ta věta nemá naprosto žádnou výpovědní hodnotu. Je totálně prázdná. V článku ale splní účel ideologické infikace čtenáře a to právě navozením falešného dojmu, že autor tuší, o čem mluví. Tedy opět všichni - pozor na tohle. Ať už se s tím setkáte kdekoliv. Tato věta zároveň podporuje pocit, že kdokoliv, kdo nepřemýšlí stejně jako autor, je tím špatným. Takže pokud například vidíte, že drtivá většina Cikánů je zralých na kriminál nebo v něm už sedí, tak jste ti špatní. A je naprosto jedno, že máte pravdu.

Cituji: "Ale to je v dnešní době, kdy v televizi běží spousty kvalitních telenovel, do jejichž výroby se naštěstí pustili i televize české, úplný nesmysl."---> Tady se ale s autorem shodnu. Dnešní doba je hrozně nebezpečná v tom, že člověku dává falešný pocit bezpečí. Telenovelami a podobnými svinstvy jsou lidé doslova vysáváni a drženi vklidu. O současnosti se rádo mluví jako o době násilí, ale jak často se to tady porve třeba v hospodách, atd.? Jak často jdou lidé do ulic vyjádřit svůj názor nebo se skutečně bít za nějakou věc? Emoce prožijeme u televize, v hospodě si zanadáváme, na internetu si zanadáváme, ale skutek pak utek. Všechny tyto možnosti vyjádřit svoji nenávist jsou doslova vyplýtvávány na internetu nebo u televize. Dle mého přesně toto vede k oné letargii, ve které se lidé nacházejí. Jasně, dalo by se říct, že já zde teď taky blbnu na netu, nicméně opak je pravdou. Tato ideologická činnost je jenom částí toho, co dělám a z osobní zkušenosti mohu říct, že je to mnohem víc naplňující než když se člověk vynadává někde na diskusi nebo v hospodě a nic se nestane. Je třeba aktivně lidi ovlivňovat.

Cituji: "Zásadním se však jeví uvědomění si toho, že chování člověka neovlivňuje jeho rasa nebo příslušnost k jakémukoli etniku. Chování člověka ovlivňuje jen a pouze sociální prostředí, ve kterém žije."----> Tohle citovat jsem si nemohl odpustit, protože to je hovadina na entou. Klasická levičácky-rovnostářská víra ve stoprocentní sociální determinaci člověka. Na geneticky předávaných předpokladech antifákům a jim podobným opět nezáleží. Nabouralo by to jejich vidění světa. Člověk je v člověka skutečně vychováván okolím, nicméně to, co z něj vyroste, je silně závislé na tom, co má člověk v sobě obsaženo jako "možnost". Jak jsem již psal jinde - člověka lze kvalitní výchovou zlepšit. Hodně zlepšit. Ale pokud je to od přírody hlupák a xindl, tak stále zůstane hlupákem a xindlem.

Správně pan antifa vystihl, že "co pak, když by se neonacisté probili do Janova". Krom malé drobnosti, že ani zdaleka všichni přítomní nebyli neonacisté bych snad jen řekl, že autor nechápe skutečnou podstatu toho, co se dělo. Kdyby se tam probili, tak by to skončilo hromadnou řežbou. Důležitost této akce ale nebyla ve vyvolání hromadné řežby. Důležitost byla v tom, že někdo skutečně uměl na problém poukázat a že se k demonstrujícím přidali i obyčejní lidé. Ti lidé, které pan antifa dával do uvozovek jakoby to byly nějaké špíny, když s ním nechtějí sdílet jeho multikultifašismus. Ti samí lidé, kteří se denně musí bát o své životy kvůli nepřizpůsobivému etniku, které žije vedle nich, krade, dělá bordel, přepadává a jako kobylky ničí, co mu přijde pod ruku. Ti lidé, kteří se narozdíl od našeho "pana antify" setkávají s realitou multikulturní společnosti dnes a denně. Ti lidé, kteří toho už mají dost a kteří mnohem více než pan antifa vědí, jaká je situace. To je jemu ale jedno. Jeho utopický ideál je mu totiž nad realitu. Potřebuje se něčeho chytit. Bez něj by byl ztracený. Autor potřebuje být nějakým ideálem použit, zpracován, zkonzumován. Nedokáže čelit realitě v její skutečnosti a proto oddaně slouží svému ideálu, brání ho a bojí se o jeho ztrátu, protože pak by sám nebyl ničím...takový je pan antifa...

V čem ale dále trošku s autorem souhlasím je jeho kritika na DS a její propojení s neonacismem. Do DS vkládám určité naděje, nicméně doufám, že si zachovají chladnou hlavu a že nesklouznou na dráhu kolaborantů, kteří podobně jako německá NPD chtějí "vrátit" Sudety Německu. Můj názor zde je jasný - spolupracovat se musí, takže v tomhle DS chápu, nicméně měla by se za zachování Sudet jasně postavit. Prohlížel jsem si stránky NPD a mimo jiné jsem tam našel mapu toho, jak chtějí, aby Německo vypadalo. Čechy jsou tam bez Sudet. S tímhle nechť NPD jde do řiti. Já jim fandím v řešení muslimské otázky a ostatních etnických problémů a chápu, že spolupracovat s nimi je výhodné a správné, ale přesto musí zůstat zachována naše autonomie. Takže pokud toto bude číst někdo z DS, tak bych doporučoval, aby se tato strana jasně postavila za to, že Sudety byly české, jsou české A NADÁLE BUDOU ČESKÉ. Osobně si myslím, že polemika o kolaboraci s Němci v sudetské otázce této straně škodí a měla by zaujmout jasné a veřejné stanovisko a to takové, aby to každému bylo jasné a nikdo nepochyboval o tom, že se nejedná o stranu kolaborantů, kteří chtějí část našeho území dát Němcům. Na druhou stranu zde nelze nepřipomenout, že zatímco někteří nacisté (s tím jsem se i osobně setkal) chtějí skutečně Sudety odtrhnout a dát Němcům, tak jejich multikulturní protivníci jim za toto spílají, ale přitom sami chtějí kompletně zrušit naše hranice a promíchat nás se vším možným. Nesdílím názor ani jedné z uvedených stran, nicméně ta druhá varianta mi přijde ještě podstatně horší....

Cituji: "Média mají orgasmus a dokonce srovnávají nesrovnatelné - protesty proti zasedání nejvlivnějších buržoustů světa v Praze 2000, kteří zastřešují nedotknutelný svět kapitalistického "volného" trhu spolu s jeho hladomory, válkami, rasismem, nacionalismem a vykořisťováním lidí i přírody, s událostí v Litvínově." -----> Hehehe, autor se nám ukázal v plném světle. Jak si jen média mohla dovolit srovnávat Litvínov a útoky zlých národovců s akcí, kde prozměnu házel ve jménu míru dlažební kostky a zápalné láhve on:)))))) Jak jen média mohla být tak drzá, že jeho boj za mír (boj vyznačující se nadúžíváním drog, házením dlažebních kostek, zápalných lahví a demolicí soukromého i veřejného majetku) mohla přirovnat k něčemu jinému. Jak jen média mohla jeho, svatého pana antifu, takto srovnávat:))))))

Další docela úsměvný odstaveček předvedl autor ke konci, kde píše, že místo aby se obyvatelé snažili s Cikány v Litvínově vyjít, tak teď budou všichni od sebe ještě izolovanější. Být obyvatel Janova a mít autora v tuto chvíli vedle sebe, tak bych se asi neovládl a jednu mu vlepil (Nebo spíš mnohem víc než jednu.). Jen si to představte. Každý den žijete ve strachu, že vás někdo přepadne, okrade, znásilní, zabije. Každý den jdete do práce jen proto, abyste v noci nemohli spát jak kvůli strachu, tak kvůli hluku, který tam dělají nepracující Cikáni. Každý den se bojíte o sebe a své blízké. Když zavoláte policii, tak se nic nestane. Nikdo situaci neřeší. Ale pak přijde tady pan antifa a začne mlít svoje slinty o poklidném soužití. Já jsem se tady u počítače nad tou jeho hláškou zasmál, ale to je jen proto, že v Janově bohudík nebydlím. Umím se ale vžít do toho, jaký pocit by asi měl člověk, který tam bydlí a silně pochybuji, že by mu bylo nějak do smíchu nad tupostí a naivitou pana antify....

8 komentářů:

  1. Na stránkách DS mě už všichni ignorují :-(, tak se jdu vybrečet sem.
    Článek ok - Jak jsem psal, s tebou bych se dokázal shodnout. Po ne zcela důkladném pročtení jsem narazil na tři věci s kterými nesouhlasím.
    1) Mluvíš o bolševikovi z Antify - Tak tohle mám vyloženě nerad. To, že to tvrdí nazi-chlapci chápu, ale že to říkáš ty... Antifa se velmi jasně a důrazně distancuje od bolševismu. Nepoužívej toto slovo (ani žádný jiný odborný politologický termín) jako nadávku.
    2) DS a spol skutečně chce problém řešit. Ano tomu věřím. Není to ale vytloukání klínu klínem? DS má v merku řadu dalších cílů k "vyřešení".
    3) Tohle je však hlavní výtka. Píšeš, že v DS vkládáš určité naděje, ale že doufáš, že nesklouznou ke kolaboraci atd. Tak v tomhle tě fakt nechápu. DS ke kolaboraci sklouzla již dávno před datem sepsání tohoto článku. Přečti si například na stránkách Antify článek "DS a Sudety". Porovnat současnou DS s tím, co o Sudetech říkala někdy v roce 2004-2005, patří k vrcholům jejích bavičských schopností. Chtít, aby k tomu zaujala jasné stanovisko je jako mámit tele z jalové krávy. Vzpomínám si jak měl pan Bambas možnost zaujmout před kamerou jasné stanovisko o propojení DS s neonacisty. Jednalo se konkrétně o různé fotečky. Nedokázal ze z toho ani pořádně vylhat. Bohužel právě ono sklouznutí ke kolaboraci a neonacizace jí přinesla touženou mediální pozornost. Dokud se DS motala na pomezí českého nacionalismu s příměsí protiněmeckého šovinismu, tak o ní nikdo nevěděl. Teprve obrat o 180 stupnu - tedy propojení s neonacisty ji vyšvihlo nahoru. Proč by s tím tedy vedení DS něco dělalo?
    P. S. : Když jsem nedavno otevřel stránky DM, tak jsem si uslintl smíchy z jejich orlíka. To je věc, kterou mi fakt hlava nebere. Opravdu netuším, co touto provokací sledují.

    OdpovědětVymazat
  2. M:
    Zdravíčko, jj, tady klidně pokecáme.
    1) Máš plně pravdu, že tady jsem ho použil jako nadávku a musím si na to dávat bacha. Tyhle stránky nejsou jenom ideami, které chci šířit. Jsou mi i tréninkovým polem. Například dneska jsem psal články 10 hodin prakticky bez přestávky. Vyšel článek "politická ideologie VS náboženská ideologie" a další megačlánek mám rozepsaný a ještě jeden je rozepsanej z minula..taky obr.
    2) Tak trošku je, ale u DS si můžeme zatím být jisti, že nemá šanci na získání moci a uskutečnění svého programu. Paradoxně proto je volitelná. Je u ní totiž možnost, že vyleká ostatní a ti se začnou snažit přebírat ji voliče. Čím větší voličský potenciál uvidí různé strany v národovecky smýšlejících lidech, tím více budou dané otázky řešit a to je dobře.
    3) Souhlas. Článek jsem psal v době, kdy jsem se s DS začínal pomalu seznamovat a moje názory na ni nebyly ještě plně vytříbené.
    P.S.: Jo, taky jsem z nich uchcával. "Bod 18 je naše víra."...a že jsou apolitické sdružení, do kterého smějí vstoupit jen nacionální socialisté, je taky sranda:D...Je to jak napsat, že jsou ateistické sdružení, do kterého smějí vstoupit jen katoličtí křesťané:D

    OdpovědětVymazat
  3. 2) No z týhle strany jsem o tom moc nepřemýšlel - použít ji jen jako strašáka. Obával bych se ale toho, jak takovýho strašáka ukočírovat. Jak jsem napsal, právě propojení s nácky jí přineslo mediální pozornost a dokud ji lidé budou volit, nic s tím DS neudělá. Zároveň ji to ale posunulo k aktivitám, z kterých mi běhá mráz po zádech (Janov, Přerov atd.).Zkrátka DS taková jaká je dnes mi přijde nepřijatelná byť jen jako strašák. Už aby to přebíráni voličů začalo. Třeba Libertas.cz se profiluje i na řešení imigrace, více stran je proti Lisabonu, ale hlavní téma DS jsou cikání a v tom žádnou konkurenci nemá. Problém je také v tom, že DS národovecká témata diskredituje a ostatní strany tak mají strach je přebírat. Už jen slovo nacionalista je díky DS a podobným specialistům chápáno jako nadávka.
    3) Jj, je toho víc. Opravdu nechápu. Taková pitomá provokaci může DM jen uškodit. PíáR není její silná stránka - asi se holt zaměřuje jen na "určité lidi".

    OdpovědětVymazat
  4. M:
    Ajtakrajta...sorry, jsem tady na to trošku zapomněl..poslední dobou není moc čas....
    2) Mno, jak je vidět například z dneška (razie proti neonacistům), tak DS se v poslední době skutečně podařilo rozvířit vody....otázka je - kam to povede? Bojíš se kočírování - mno, jednoprocentní strašák ukočírovat jde:)....procento je fajn, budou mít peníze, nicméně je to taky žalostně málo - nedokázali oslovit. A uvědomujou si to. Uvidíme, jak s tím naložej. A k diskreditaci - mno, tahle slova byla zdiskreditována už dávno.
    3)Jinak tohleto jejich fašizování hodně kritizujou už i její silní zastánci. Stačí mrknout tam na diskuse. A teď po tom jednom procentu je snad šance na změnu....uvidíme...je to vše ve hvězdách....
    -----
    Jo, jinak postupně ty svoje články pročtu a hodlám udělat úpravy....takže k tomu, co jsi mi tady vyčítal - nejspíš to přepíšu....názory nijak měnit nehodlám, ale spíše hodlám články upravit po stránce stylistické (některé jsou OK, ale jiné to fakt potřebujou) a ty výrazy upravím v místech, kde zjistím, že jsem to přepísknul...tak uvidim až budu opravovat tenhle....ke konci měsíce by na to měl být čas...snad...po konci už určitě...

    OdpovědětVymazat
  5. Výsledek voleb představuje jednoznačně neúspěch. Zatím sice DS mluví jen o tom, že za to může "štvavá kampań médií atd., ale i jako ty doufám, že si její vedení uvědomuje, že to je především jejich vina. Nezbývá než doufat, že se konečně chytnou za rypák a začnou se trochu kultivovat. Bohužel tomu zatím nic nenasvědčuje. Proč třeba informují o tom pochodu v Jihlavě? To je náckoviny první třídy. A nebo ten koncert? Přijde mi, že DS je už beznadějně ve vleku NO. Myslíš, že je v silách současného vedení provést nějakou změnu? A by měla vypadat? Zbylo by po ní vůbec něco z původní DS?

    OdpovědětVymazat
  6. M:
    Mno, NO dostal DS z propasti zapomnění...a asi ji tam i stáhne zase zpátky...nic dle mne nenasvědčuje tomu, že by se mohlo něco změnit...DS vidim jako zabitej projekt...spíš už doufám, že ji zakážou a následně bude vytvořeno něco zajímavějšího....tohle už je zdiskreditovaný až na půdu a totálně beze smyslu...

    OdpovědětVymazat
  7. No jsem zvědavej, jak to dopadne s druhým pokusem o zákaz a hlavně, jak DS dopadne ve volbách. Upřímě doufám, že ve volbách pohoří a soud ji ještě k tomu zruší. Pokud by získala stejně hlasů jako ve volbách do EP, tak to bude relativně představovat mnohem méně než procento. Přece jenom vysoká účast je takovému typu strany spíš na škodu.
    Taky mi přijde, že v poslední době trochu ztrácí dech - články na DL nic moc a poslední akce byla ta pritihomo v Táboře, čímž moc lidí neoslověj.
    P. S. : Z nějakýho důvodu byla zrušena diskuze pod většinou článků na stránkách DL. Asi cenzura :-)

    OdpovědětVymazat
  8. M:
    A sakra, jsem na to tady trošku zapomněl:D
    Jo, cenzury jsem si tam všímal už dříve. Mohli ji ale zrušit prostě proto, že jim to tam beztak nefungovalo a příspěvky si to řadilo dle momentální nálady webu.
    Ohledně voleb - taky si myslím, že to projedou a docela doufám, že padnou na držku a zakážou je. Ne proto, že bych chtěl jejich zákaz, ale protože mám pocit, že pád na držku je teď přesně to, co potřebujou. A jelikož jim nemůže přijít na jméno už ani většina NS, bude jejich zrušení a následná resuerekce v jiné podobě asi nejlepším řešením...uvidíme časem.
    A ano, dech v poslední době ztrácej teda dost.

    OdpovědětVymazat