středa 10. prosince 2008

Eurodiktatura

Tento článek píši naprosto znechucen jednáním EU. Pamatujete si všichni pokus o euroústavu? Tenkrát to probíhalo přes referenda. Lidi to nechtěli. Tak naši milí eurobyrokraté euroústavu přejmenovali na "Lisabonskou smlouvu" a aby to už tentokrát prošlo, tak se to všude bralo přes parlamenty.....To aby náhodou už lidé nemohli dát najevo, že něco takového nechtějí....Ale hle! Irsko referendum udělalo a lidé to odmítli. Výzkumy prý nasvědčují, že by to odmítlo mnohem více národů, nicméně Irové byli jediní, kdo dostal možnost svůj názor vyjádřit.

Bylo jasně psáno, že Lisabon musejí přijmout všechny země. V opačném případě je neplatný. A výsledek? Z jedné strany se ozývají hlasy o vyřazení Irska z EU, protože si dovolilo říct NE (zřejmě jsme měli všichni na výběr buďto říct ANO nebo říct ANO) a využilo tak své právoplatné možnosti vyjádřit svůj názor. Z další strany se ozývá volání po novém referendu (Zřejmě budou dělat referenda tak dlouho, dokud Irové neřeknou ANO. Jistě se zde všichni shodnem, že přesně od toho referenda jsou, aby v nich šel vyjádřit jen jeden jediný "správný" názor:))))), z další strany se pak silně šíří snaha prostě NE Irska ignorovat a pokračovat v ratifikaci smlouvy i nadále.

S tím je samozřejmě spojený nátlak na váhavce, kteří by mohli mít tu drzost se zachovat podobně jako Irsko a v rámci svých demokratických možností vyjádřit "nesprávný názor"..........pamatujete, jak se tu v době irského NE narychlo otočil Sarkozy? Určitě na nás ale nechtěl vyvíjet nějaký nátlak. Jenom mu zachutnalo vepřo-knedlo-zelo a pocítil náhlé nutkání si tady skočit na obídek:)....

Němci taky musej bejt hodně naštvaní na Iry, protože takhle se omezujou jejich možnosti diktovat ostatním státům v EU vyšší daně a ovlivňovat tak konkurenční prostředí ve svůj prospěch (sami mají daně vysoké, pokud vím, takže proto)......pamatujete mimochodem na tu aférku, kdy Němci podvodem získali seznam lidí, kteří nechtějí platit obří daně a tak využívají daňových rájů?....Tehdy se silně mluvilo o jakési "černé listině daňových rájů".....Když se totiž mluví o černé listině, lidé to budou vnímat negativně a tak možná podpoří boj proti těmto "daňovým rájům", které jsou státům s vysokými daněmi velmi nepříjemným trnem v patě, protože jsou důkazem, že to jde i s nižšími daněmi a stát může fungovat i bez toho, aby své občany odíral až na kost:))))....I když na druhou stranu celkem Němce chápu. Z něčeho přeci své přistěhovalce živit musej, jinak by to byl rasismus..Jak vidíme, Neměcko EU velmi potřebuje a jistě se už moc těší až nám sem díky prakticky zrušeným hranicím bude moct část svých milovaných přistěhovalců solidárně poslat.....

...připojme si k tomu všemožné normy, snahy likvidovat náš trh tam, kde "přečuhuje" a z druhý strany ho činit závislým na okolí a aby toho nebylo málo, tak veškerou tuto snahu o jednotnost podrýt udělováním všemožných výjimek, což v praxi znamená likvidace jednoho a podpora druhého.

Takhle to prostě dál nejde a pokud EU, tak ne takovouhle a ne plnou snah o likvidaci národních států a autonomních ekonomik (Samozřejmě plně autonomní ani zdaleka není, nebude a ani být nemůže žádná ekonomika, ale pořád je možnost směřovat buď k větší samostatnosti nebo k větší závislosti na ostatních.).

Z mého hlediska máme nyní dvě možnosti....buďto dát opravdu jasně najevo, že chceme dále spolupracovat, ale že takovéto směřování je nepřijatelné nebo prostě vystoupit, ale pak počítat s tím, že se nás EU bude snažit "demokraticky" izolovat, aby nás potrestala za naši neposlušnost......já osobně jsem pro vyzkoušení prvního a pokud to nepůjde, tak pro to druhé.....pokud ale necháme příliš našich pravomocí přejít pod EU, čeká nás něco jako permanentní Mnichov 1938. Tady ale už nepůjde o jednorázový akt, který nás zbaví naší autonomie. EU na to jde mnohem chytřeji. Když uděláte brutální a revoluční změny, lidi na to budou reagovat a mohou vás za to zničit. Ale když je neuděláte najednou, tak to nechají být. EU vždy přijde uždibnout kousek tady a kousek zase támhle, ale nikdy ne tolik, aby to lidi dohnalo ke vzbouření a k nějaké akci. Lisabon je dalším z krůčků, které nás sice naštvou, ale nakonec s tím nikdo nic neudělá. Zůstává otázkou, jaký krůček přijde pak. Zřejmě takový, který nás opět o kousek našich pravomocí okleští, opět o trošičku více smaže naše hranice a opět nás o malinký kousíček promísí a učiní o trošičku více závislými. A lidé? Opět neudělají nic, protože na předešlý stav si už zvykli a tohle sice naštve, ale na vyvolání bouře je to málo......Teď už snad každému dochází, kam tohle celé směřuje.

A ještě jedna věc. Pokud máte pocit, že pár jedinců s tím nic neudělá, tak se prostě zachovejte jako já. Snažte se získat dalších pár jedinců a vyvolat diskusi. Protože o případném odchodu z EU se zatím opravdu totálně mlčí (bráno z celospolečenské úrovně)...Kdyby se to ale stalo něčím jako permanentní společenskou otázkou, možná by pak politici více uvažovali nad případnými referendy a ne nad vyhrožováním z Bruselu. Politici budou koneckonců pořád stejní vlezdoprdelkové a pokud jim z něčeho budou kynout hlasy, tak se za ty názory postaví. A v tom je naše šance.

Žádné komentáře:

Okomentovat