středa 27. května 2009

ParoubEGG a úroveň naší politiky

Je to pár hodin zpátky, co si vedení ČSSD na Andělu vychutnalo pořádnou vajíčkovou lázeň. Trošku jsem prolezl diskuse, poslechl si vyjádření politiků (včetně prezidenta Klause) a dospěl k několika závěrům.
Prvně bych rád zmínil lidi na diskusích. Zpravidla se to tam dělí na dva tábory. Jedni vaječné koupele podporují, druzí je považují za trapné, případně se zařazují mezi jedince schopné uvěřit opravdu všemu, když odpovědnost za útoky svalují na pravicové strany. Bylo by jistě velmi zajímavé, jak by tito antipravičáci reagovali, kdyby vajíčka nelítala na ČSSD, ale na ODS. Vsadil bych boty, že plno z těch "slušných levicových občanů" by jásalo až do stropu a vaječné útoky na ODS by byly považovány za "spravedlivou odplatu lidu" či něco podobného. Stejně tak jsem si jist, že plno pravičáků, dnes jásajících nad vaječnými koupelemi levice, by v opačném případě křičelo hlášky o hanbě a nadávalo na socanský primitivismus.
Můj osobní názor je, že si to ParoubEGG a vedení ČSSD plně zasloužili a nejedná se o nic jiného než o logické vyústění jejich vlastního chování. Už léta jsme zde všichni svědky útočné levicové politiky. V parlamentu se vykrucují pomlouvačná hovada jako soudruh Rath, která se neštítí obvinit kohokoliv z čehokoliv, vědoma si zřejmě Einsteinova výroku, že spíše rozbijeme atom než pomluvu. Komunistická propaganda zde dlouhá desetiletí v lidech pěstovala názor, že kdo je bohatý a úspěšný, tak je automaticky zloduch, který si svůj majetek nakradl nebo ho získal kořistěním na nebohých chudých. A přesně na této mentalitě již léta staví politika ČSSD. Pomluvy, podrazy, nízkost, úmyslné vyvolávání rozbrojů mezi chudšími a bohatšími, strašení a samozřejmě lhaní. To celé podložené stále větší vulgárností a neomaleností. Už delší dobu to sleduji a doslova platí, že čím horší lež a čím vulgárnější pomluvu si socialisté vymyslí, tím více jejich oranžové ovečky jásají. Lidé bombardují ČSSD vajíčky - může za to ODS. ČSSD prohrála volby - ParoubEGG v telce prohlašuje, že to je pád demokracie a nový únor 48 (který mimochodem sám dříve oslavoval v novinových článcích). Někdo od socanů přeběhne - může za to ODS a socani řvou, že přeběhlictví by měl být zločin, ale zároveň s tím se snaží neustále přeběhlíky získat a neštítí se svrhnout vládu uprostřed evropského předsednictví a udělat z nás před celým světem debily. To samé u zahraničních misí. Věrohodnost a prestiž naší armády výrazně klesla díky několika trapasům v Afghánistánu. Trapasům, které zapříčinila levice svojí snahou na dané problematice parazitovat a hlavně házet klacky pod nohy opozici.
A tím se dostávám k dalšímu problému a tohle už není jen problém levice (byť ta v tom podle mne dominuje), ale problém celé naší politiky. Ta totiž nefunguje na snaze co nejlépe prospět ČR. Obecný zájem je něco, co se tady neřeší. O to více se řeší snaha potopit oponenta. Viz třeba otázka radaru. Kdo začal hovory o případném umístění radarové základny v ČR? ČSSD. A kdo se postavil jako hlavní odpůrce, když se k moci dostala opačná strana? ČSSD. Živě si pamatuju Paroubka, jak natočili jeho šeptání si se Sobotkou, kde se stavěli proti návrhu opozice ne kvůli vlastnímu opačnému názoru, ale proto, že se jedná o politický boj. Podobné výstřelky jsem zažil i u ODS. A přesně takhle funguje naše politická scéna. Ne boj o lepší život občanů (Nebo spíše ovčanů?) a snaha o domluvu. To je až na posledním místě. Velké strany fungují na principu škodění jiným velkým stranám. To je jejich priorita. Vše ostatní je až za tím. A malé strany? Ty pravidelně střídají názory v závislosti na tom, kdo zrovna vyhraje volby a ke komu se tudíž přidají do koalice.
To celé vypovídá o naprosto katastrofálním stavu naší politické scény. Morálka? Etika? Úroveň? Odpovědnost? Člověka až rozesmívá představa, že by tato slova mohla mít s českou politikou něco společného. Lidé ji stále více vnímají jako neskutečně předražené divadlo, kterého se musejí účastnit velkou částí vlastních výdělků. Jsou vaječné útoky amorální či nízké? Byly by, kdyby naše politika byla plná čestných, inteligentních a odpovědných jedinců. Jenže to není. Takto mohu pouze s lítostí konstatovat, že je velkou škodou, že si vaječných koupelí užili pouze socani. Lidé by se měli postavit proti celé naší vrcholové politice. Vždyť kolikrát nás už politici zradili? Co třeba slibovala ODS před volbami? To bylo keců o nepředávání další moci do Bruselu, snižování daní, boj proti byrokracii a korupci, atd. A co udělali? Velmi rád bych teď napsal, že udělali hovno, protože pak bych je mohl označit prostě za neschopné. Ale ono je to mnohem horší. Oni udělali pravý opak toho, co říkali. Zradili na plné čáře. To je neodpustitelné. Kdyby se alespoň bránili do poslední chvíle a neustupovali ze svých názorů, tak i kdyby prohráli, volič si může říct, že udělali vše, co bylo v jejich silách. Ale oni? Darmo mluvit. Nebyla to jejich první zrada, ale rozhodně byla zatím největší. O ČSSD platí to samé. O malých stranách ani nemluvě. Kdo nabídne koryto, toho píseň zpívají (Ale jen chvíli, protože pak je nutné se postupně začít vyznamenávat i v očích opozice a k tomu skvěle poslouží kudla do zad koaličního partnera). Jak to ale vnímá obyčejný volič? Je znechucen a to oprávněně. Nemůže totiž v politice nikomu věřit.
Na závěr krátké zamyšlení nad reakcí prezidenta Klause. Ten vajíčkové koupele se zděšením odsoudil jako jednoznačný útok na podstatu demokracie. Osobně mi přijde, že má strach. Ne ze zásahu vejcem, ale z toho, kam to všechno dojde. A upřímně - myslím si, že ten jeho strach chápu. V posledních letech naše politika klesá stále níž a níž. Společně s tím stoupá nasranost obyvatel ČR. Názory se radikalizují, znechucení se zvětšuje a není se čemu divit. Lidem už je prostě z těch úplatnejch sviní na blití. A svým způsobem se to netýká jen ČR. Myslím, že časem nás všechny čekají hodně napínavé zážitky...

7 komentářů:

  1. Pat: tleskám.. prakticky souhlasím se vším.. jako perličku přidám tvrzení pana Paroubka, že ČSSD slibuje mnoho, ale že neříká, kdy to splní.. Tady s dovolím citovat Ježíš:"Amen pravím Vám, tací mají svou odměnu v nebi již jistou".

    OdpovědětVymazat
  2. Pavel:
    Super, shoda vždy potěší:) A tuhle perličku fakt Paroubek říkal? Já si zase tak nějak matně vzpomínám na Topolánka, kdy prohlásil, že kdyby lidem říkali při předvolební agitaci pravdu, tak je nikdo nejde volit...
    Jo, tohle Ježíš vystihnul:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Pat: Některé sliby budeme muset kvůli krizi odložit

    Ještě před vaječnou smrští byla média plná vašich programových slibů. Podívejme se i na ně. Hlavně v sociální oblasti nabízíte řadu velkorysých slibů. Nebylo by na místě spíše šetřit než lákat na něco, co ani nebudete moci splnit?
    Ale to přece není pravda. Žádný definitivní volební program sociální demokracie tu ještě není. V době, kdy byl připraven určitý draft našeho programu, nebyla ekonomická krize tak daleko jako teď. Náš volební program, který zveřejníme přibližně za pět týdnů, bude ještě vypadat jinak.

    Pan Škromach se k těm velkorysým slibům hlásil.
    Já jsem to četl, jeho komentáře byly stručné. Ale on také neřekl, že sliby budou realizovány za týden nebo za jedno volební období. Já jsem také říkal, že s ohledem na dobu a délku krize – protože nikdo neví, jak bude dlouho trvat – se může stát, že některé sliby budou přeneseny až do dalšího volebního období.

    Já vás ujišťuji, že v dalších kapitolách se snažíme o maximální střídmost. Sociální oblast je naše vlajková loď, ale budeme se pohybovat v rámci možností státu – ne jako ODS, která ze své smlouvy s voliči nesplnila skoro nic nebo dělala pravý opak.

    zdroj: http://zpravy.idnes.cz/muze-za-to-nalada-nenavisti-rika-o-vajecnych-utocich-jiri-paroubek-1ct-/domaci.asp?c=A090527_215630_domaci_anv

    OdpovědětVymazat
  4. Pavel:
    Klasickej příklad podvodné politiky - za prvé neřekl jaké sliby. Tedy může totálně změnit svá rozhodnutí. Za další zde není ten definitivní program - ještě aby zde byl. Vždyť jsou tu socani jen od revoluce a za pár dní jsou volby do EP a za pár měsíců do PSPČR. Opět nekonkrétní program = podvod. Je krásně vidět, jak nespěchaj. Proč by měli taky zveřejňovat před volbama do EP víc než nadávky na ODS (to je jejich pravej program), když to českejm primitivům bohatě postačí.
    Tu ODS ale vystihnul na 100 %.

    A ta nálada nenávisti - kdo ji asi vyvolává? Socani už léta sázej na negativní volební programy nezaložený na faktech, ale na vyvolání nenávisti k protivníkovi, tak se nemaj co divit, když sami taky nějakou skliděj. To je vidět, co je to za svině. Ještě nemaj zaschnutá vejce ve vlasech a už věděj, kdo přesně za čím stojí....A reakce ODS na tohle jsou taky směšný...ti to zase označujou za komplot lidového domu. Ubohý...

    OdpovědětVymazat
  5. Pat: souhlas, ODS tohle prostě nezvládá, ačkoliv.. jsem v podobné situaci už asi šest týdnů - soupeř může cokoliv a já musím být papežtější než papež. Jde jenom o hru, ale i tak je to ohromný tlak..

    OdpovědětVymazat
  6. Pavel: Asi si brzo pročtu Cibulku a tu jeho stranu za odvolatelnost politiků...protože podle mě by politici měli být odvolatelní ve chvíli, kdy přestanou plnit program, za který byli zvoleni...

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím pane kolego, moc se nám líbí Váš web. Působíte jako velice inteligentní člověk a proto jsem se chtěl zeptat, zda by jste neměl zájem psát na nás online magazín Délský potápěč. Můžete mít zřízen účet a také mít naprostou volnost, neboť podobně zastáváme myšlenku, že je dobré držet se vně politických ideologií. Pokud chcete zůstat i nadále diverzantem, mohli bychom některé Vaše články na našem webu přetisknout?

    S pozdravem

    Karel Kaiser, http://deliandiver.org
    delskypotapec@hushmail.com

    OdpovědětVymazat