čtvrtek 7. května 2009

Lisabonská zrada

V této zemi asi není člověk, který by ještě neslyšel o Lisabonské smlouvě (dále LS). Někteří jsou pro, někteří jsou proti a většina ji nikdy nečetla. Nedělejte si ale iluze. Pokud se vám ji někde podaří najít, tak velmi rychle zjistíte, že se číst nedá. Je psána jako systém dodatků k již schváleným smlouvám a problémy s jejím luštěním mají i zkušení právníci.
Každý inteligentní člověk ví, že podepsat smlouvu, které nerozumí, může pouze pitomec. Nyní, pod taktovkou ODS a horlivým snažením našeho Topolfýrera, to vypadá, že jednu takovou smlouvu podepíšeme. Proč by taky ne? Oblíbeným argumentem socialistů je, že ji podepsali mnozí jiní, tak proč bysme to neměli udělat taky. Přeci nebudeme v Evropě jediní, že? Argumentace hodná idiotů. Nebo snad skočíte z okna, protože několik jiných skočilo před vámi?
Dříve to vypadalo, že po zkrachovalé euroústavě se nějakou dobu na scénu nic podobného nedostane. Bohužel dostalo. Od euroústavy zde ale máme některé změny. Euroústava se dala číst jako souvislý text. Komu vadilo, že euroústava šla rozluštit? Dále byla euroústava schvalována v mnoha zemích skrz referenda. O LS bylo předem domluveno, že referenda nebudou. Kdo a proč se zde snaží obejít evropské občany? Věříte snad někdo národním parlamentům? LS byla schvalována všude velmi narychlo a v některých zemích dokonce nebyl k dispozici ani překlad do jejich rodného jazyka. Tedy ji plno politiků schválilo, přestože neměli ani možnost ji číst v rodné řeči. Je zde snad někdo, kdo pochybuje o tom, že by to mohl celé být obří podvod? Kdo po vás asi tak chce, abyste podepsali smlouvu, která je neskutečně rozsáhlá, totálně nesrozumitelná a navíc není ani dostupná ve vaší mateřštině? Zamyslete se sami...
Ohledně ODS - pokud pomineme takové ty drobnosti jako byl program ODS +, ze kterého nebylo splněno nic a parodie s názvem ODS -, ze které naopak bylo splněno všechno, je třeba poznamenat, že tuto stranu volilo mnoho lidí, kteří ji nesnášeli. Viděli v ni ale něco jako poslední šanci před nadvládou socialistů (což bylo pro ně ještě horší vidina než vláda ODS). A co ODS udělala? V čele s Topolhánkem, "chlapem s gulama", se silácky chvástala na všechny strany. Výsledek v praxi? Kolaborace s každým, kdo před ODS roztáhnul prdel a lákavě kývnul ke vstupu dovnitř. Topol sám se stal zrádcem číslo jedna, když se mu podařilo přemluvit velkou část ODS, aby LS řekla ano (sám kdysi mimochodem prohlásil o euroústavě, že to je "shit"). Zodpovědnost z toho vyvodila pouze jediná osoba - poslankyně ODS, Alena Páralová. Prohlásila, že pokud někdo z ODS podpoří LS, odstoupí. Tak se i stalo a tak i učinila. Jsem rád, že alespoň jeden člověk z této zaprodané bandy prokázal kapku svědomí a vyvodil důsledky z toho, že zatímco před volbami ODS slibovala nepředávání dalších pravomocí do Bruselu, po nich radikálně otočila a zradila tak své voliče v jedné ze základních věcí, ve které ji věřili. Pokud toto čtou nějací voliči ODS, doufám, že je to přivede k zamyšlení a vyvození následků až se zase začne tato strana modrých zrádců kasat tím, co vše pro nás udělají. Jak se rozhodnete je čistě na vás, ale ode mne osobně už žádná parlamentní strana neuvidí ani fň a těším se až si volebními lístky socialistů, komunistů, odeesáků a podobných špín zapálím v hospodě doutník.
Jako poslední naději v této chvíli vidím našeho prezidenta Klause. Doufejme, že nepodepíše. Unijní socialističtí psi se na něj sice vrhnou ze všech stran, ale ti si koneckonců mohou štěkat do aleluja. Pro mne jsou jenom dalším důkazem, že podepsat tohle je cesta do pekel. Stačí vidět chování nejhlasitějšího z nich, zeleného multikulturalisty Cohn-Bendita, který svým neskutečným hulvátstvím, nepodloženými výroky o Klausově korupci, špatných přátelích, atd., hravě strčil do kapsy i našeho dvorního socialistického šaška Davida Ratha. Ten samý člověk taky prohlašoval cosi o tom, že kdo nepodepíše LS, měl by být vyloučen z EU. Já nevím jak vás, ale mě osobně už jen vyhrožování tohoto grázla jasně staví do pozice, ze které odmítnutí LS je jediná možná volba. Protože pokud někdo takový, kdo mimochodem zároveň prohlašuje, že bychom tu měli podporovat naše Cigány solidárními demonstracemi, tak moc trvá na "jednotné evropě", tak v tom prostě najisto musí být zakopané nějaké svinstvo. Nedá mi také nezmínit, že jsem pročetl několik diskusí ke Cohnově osobě. Občas se tam našli lidé, kteří četli i jeho knížku a pro mě osobně je velmi zarážející, že všichni se zmiňovali, jak se tam levicový radikál Cohn přiznává k pedofilii. V kombinaci s tím, že i prý pracoval ve školce, je pro mne docela šokující, že to nikdo nějak víc neřeší. Ale sám plně soudit nemohu, knihu jsem nečetl. Něco na tom ale bude, když to nezávisle na sobě zmiňovalo mnoho lidí, co jeho knihu četli.
O smlouvě jsem se snažil najít co nejvíc informací. Samozřejmě nejsem právník, abych to dokázal plně posoudit a rozebrat, nicméně z různých shrnutí, která se běžně dají na internetu najít, jsem měl stále jeden a ten samý pocit. Jedni psali o výhodách LS a to tak, že velmi pokoutně zmiňovali všechno to, na co kritici narážejí. Druzí ji pak nepokrytě kritizovali. V čem se všichni shodovali je masivní přemístění pravomocí z národních parlamentů do Bruselu. Obhájci LS říkají, že to bude fungovat, nikdo nás tu nebude přehlížet, kritika je neopodstatněná a sice "trošku" přijdeme o suverenitu, ale zase bude EU rychleji fungovat. Já z toho zase "trošku" mám pocit, jakoby se mne někdo snažil opít rohlíkem.
A teď ke kritice. Trošku jsem opět pátral a došel k následným zjištěním: Smlouva okleští naši suverenitu údajně v 68 oblastech. Mezi ně patří například energetika, sociální politika, justice, nepřímé daně, imigrace. Údajně vznikne i něco jako evropská policie s kompetencí zasahovat na území všech států EU. Zkráceně - jestli tohle nejsou federální zákony, tak už nevím, co by jimi být mohlo. Podporujeme vlastní zánik ve prospěch vzniku jakéhosi evropského superstátu, ve kterém však budeme mít pouze minimální pravomoce a kde naším základním právem bude držet hubu a krok. Vzniká kategorie pravomocí unie, které budou nadřazeny pravomocím jednotlivých zemí. Zkráceně řečeno - aniž by zde existovala nějaká diskuse, referendum, atd., naší národní ústavu můžeme po přijetí LS s klidem spláchnout do záchoda, protože víc už nám k ničemu nebude. Pravomoci, do kterých by EU neměla zasahovat, zmíněny nejsou. Budou nám kecat do všeho a nebojte se - nebudeme mít šanci to ovlivnit. Dále se ve více než padesáti oblastech zavádí princip většinového hlasování, tzv. kvalifikované většiny (k jejímu dosažení třeba souhlasu 55 % členských států, které dohromady reprezentují 65 % obyvatel EU).
Tam, kde jsme doposud měli možnost veta, si opět můžeme jít vesele hrát na píseček, protože až se zase někdo například rozhodne v celé EU zvýšit daň z piva (a že to tu už bylo, ale vetovali jsme to), tak si budeme moct místo vetování leda tak strčit prst do rypáku. S mizením možností veta se samozřejmě snižuje i váha hlasů malých států. Zavádí se právní subjektivita EU (což z ní dělá tak trošku nový stát).
V místech, kde se nedá rozhodovat většinově, bude moct rada 27 států přijmout většinové rozhodnutí, že se bude hlasovat většinově. Takže když někdo něco bude vetovat v oblasti, kde mu ještě právo veta zbylo, mohou se ostatní rozhodnout, že si může své veto strčit někam. Společně s LS přijímáme i listinu základních práv EU, která samozřejmě také bude nadřazena nad naší ústavou. Není jediné místo, kam by EU nemohla zasáhnout.
Objevuje se i hodně hlasů, které říkají, že LS není nic jiného než přejmenovaná a lehce upravená euroústava, jejíž přijetí mělo proběhnout skrz národní referenda, ale po odmítnutí Francouzů a Holanďanů celý projekt padl. V mnoha státech tehdy ani hlasování neproběhlo, přičemž v několika z nich (včetně ČR) vše napovídalo zamítavému výsledku. I z toho si lze učinit závěr o tom, co jsou politici zač. "Lidé to odmítli? Serem na ně, prosadíme to silou a nedemokraticky." Jenom zde připomínám, že LS mění podmínky členství tak brutálním způsobem, že se prakticky jedná o naprosto odlišné členství, než si lidé odhlasovali ve vstupním referendu do EU. Ale jak už jsem zmínil - bylo by velmi naivní si myslet, že politiky bude názor lidí nějak zajímat.
Ohledně našeho předsednictví EU - to jsme si asi užili naposled, protože jestli to projde, tak místo rotujícího předsednictví bude jakýsi prezident EU, kterého zvolí pouze větší státy. Běhá mráz po zádech při uvědomění, že největší moc mají v EU všemožné levicové názory. Předseda současné evropské komise (Barroso) je mimochodem maoista. Netřeba snad připomínat, že tuhle komisi nikdo nebudem volit a zodpovídat se občanům tedy taky nebude. Samozřejmě budeme mít šanci volit europarlament, což je orgán, který narozdíl od eurokomise nemůže předkládat zákony.
Dále si EU smí přivlastit kompetence navíc, pokud to bude nutné k dosažení cílů stanovených smlouvami. Co jsou ony cíle je samozřejmě určeno velmi vágně. Jak by taky ne, když čím více výkladů, tím větší možnosti toho zneužívat.
Celkově vzato - čeká nás byrokratická nadvláda lidí, co se o nás ani trošku nezajímaj, nevolíme je a nepřekvapilo by mě, kdyby někteří ani nevěděli, kde jsme na mapě. Holt sláva ODS a všem socialistickým eurozrádcům.

Zajímavé zdroje, ze kterých jsem čerpal a které též doporučuji přečíst:

http://mmister.com/proc-jsem-proti-lisabonske-smlouve-1-dil
http://mmister.com/proc-jsem-proti-lisabonske-smlouve-2-dil
http://mmister.com/proc-jsem-proti-lisabonske-smlouve-3-dil
http://www.lisabonska-smlouva.eu/strucny-pruvodce-lisabonskou-smlouvou/
http://svobodni.cz/article.aspx?articleid=225

U prvních třech odkazů jsou často uvedeny různá videa nebo další odkazy. Doporučuji taky poslechnout a prostudovat.

PS: Nedá mi zde připomenout, že naše hlavní "národovecké spolky" - tedy DS a NO - se problémem lisabonské smlouvy prakticky nezabývají. Zato mají o mnoho více práce s oslavováním íránského Führera Ahmádineřáda, za nějž příznivci obou uskupení (no, oficiálně dvě, ale fakticky je to vlastně jen jedno uskupení se dvěma názvy) pochodovali Plzní před výročím okupace ČR Němci (v době, kdy Evropu prakticky okupují muslimové). A s Němci je spousta těch našich "nacionalistů" (už by si tak kurva mohli přestat říkat, dělaj tomu slovu ostudu) mimochodem tak moc zadobře, že by jim nejradši dali Sudety (pročtěte si stránky národního odporu, uvidíte sami, jaké názory na Sudety jsou tam propagovány), což z nich dělá asi nejsolidárnější "nacionalisty" na světě - mají svoji zem tak rádi, že by ji nejradši doslova rozdali ostatním. Zmiňuji to zde proto, že já osobně bych od lidí, co se prohlašují za ochránce naší vlasti, očekával masivní odpor k LS (Netýká se národní strany - ta proti LS aktivně brojí už dlouho a evidentně to má narozdíl od zbytku "národovců" jako jednu z priorit.). Ten ale nikde nevidím. Když už, tak padne nějaká okrajová zmínka. Kolaborace s Araby a boj proti Benešovým dekretům jsou pro ně zřejmě podstatně důležitější věci než masivní ztráta naší suverenity. Ale on ten problém zřejmě bude spočívat jenom v totální nevzdělanosti spousty našich národovců. Čest výjimkám, o kterých vím, kterých si vážím, ale které bohužel nejsou vidět dostatečně na to, aby cokoliv ovlivnily.

2 komentáře:

  1. Ludia viac menej ani nevedia, o co v Lisabonskej zmluve ide. To, ze to okrem Irska, vsade odsuhlasuje parlament je znakom, ze vsetko je uz dohodnute. Protestovat ani nema zmysel, aj ked, upozornit na to demonstraciou by bolo vhodne. Ale nie od NO, lebo vladna garnitura by to ludu predhodila, "aha nackovia protestuju proti tomu, tak to je pre vas dobre..."
    K teme LZ starsi clanok http://beo.sk/udalosti-zo-sveta/515-lisabonska-zmluva-preco-nie-zo-strany-irska-a-zotrocenej-europy.

    P.S. Iranci nie su Arabi, ale aj tak, vyzdviovat iranskeho prezidenta sa mi vidi smiesne. Mozno robi dobre pre Iran, ale pre nas urcite nie.

    OdpovědětVymazat
  2. Vasil: Mno, ale maj arabskou kulturu, arabský zvyky a arabský náboženství, takže to prakticky Arabové jsou. Islám tam vládne už dost dlouho na to, aby byli od zbylejch Arabů k nerozeznání. A NO by se měl stydět a vliv NO v téhle problematice je jasně znám i na DS.

    A k LS - jo, lidi nevěděj, o co tam jde, protože informace, co jsem zde napsal a na které jsem taky hodil odkazy, se mezi lidi nedostanou. Respektive by lidi museli hledat a to většina z nich neudělá. Neměl bych ale strach, že by řekli "Náckové protestujou proti tomu, tak je to pro vás dobré."...hlavně pokud by náckové dokázali protestovat skutečně věcně, tak by mohli tímhle i vládě vypálit rybník, protože si vem, že třeba ODS volilo obří množství lidí hlavně proto, že si hráli na anti-EU, ale pak zradili..je to téma, na kterém by mohli náckové dobře rejžovat...ale udělaj to? Ne...místo toho má z nich celá republika prdel, protože bráněj tu muslimskou verbež....o to komičtější to je tím, že náckové jsou lidi, co vlastně hlásaj výbojnou zahraniční politiku. Chtěj získávat, obsazovat, ovládat. Ale sami protestujou, když tohle udělali Židi, kteří se přestěhovali na to území, kde je teď Izrael a od počátku tam museli čelit útokům ze všech stran. A co udělali? Přežili, zvládli to, území si obsadili...je to komický, že proti něčemu takovýmu náckové protestujou a jenom to prokazuje, že nerozuměj ani svý vlastní mentalitě....

    OdpovědětVymazat