středa 14. října 2009

Praha: matka ghett

Na světě asi není člověk, který by si občas alespoň na chvilku nepřál vidět do budoucnosti. Někdo proto touží po stroji času, jiný čte horoskop, další si nechá věštit budoucnost z dlaně od Cikánky na pouti. Proč ale vstupovat na pole sci-fi technologií nebo okultních věd? Bohatě stačí procházka po václaváku. Česky se nedomluvíte, tma je tam i ve dne, permanentně vám někdo nabízí drogy nebo prostitutky, všude smrdí moč, na lavičkách se válej homelessáci, občas po vás někdo chce "nějakou tu pětku na rohlík" a bezpečně se tam necítíte ani se zbraní v kapse.

Centra dávných kultur byla pokaždé výkladní skříní civilizace. Jedna nádherná stavba střídala druhou. Národ prokazoval svoji moc a velikost neskutečně krásnými uměleckými díly a samo takové město bylo něčím jako obřím uměleckým dílem. Praha je svým způsobem stejná. Taky je to výkladní skříň. Bohužel výkladní skříň multikultury. Ulice jsou špinavé, pohyb v noci je nebezpečný, památky i obyčejné domy jsou posprejované a spousta věcí prostě chátrá. Celé město působí neskutečně nečistým dojmem. Samozřejmě jsou určité části lepší a určité horší, ale celkově to je fakt průšvih. Myslím, že hlavní město země by mělo podléhat trošku jiným pravidlům než ostatní města. Mělo by skutečně být tím nejlepším, co kultura nabízí. Každý občan by měl být pyšný na výkladní skříň své země. Drtivá většina lidí mě známých ale Prahu zrovna dvakrát v lásce nemá. Není se čemu divit. Komu by se také líbila výkladní skříň přetékající špínou a smradem?

Na začátku článku jsem psal cosi o budoucnosti. Ano, přesně to nám Praha ukazuje. Přelidněná multikulturní žumpa v celé své parádě. Kdo chce znát budoucnost své obce, měl by se podívat do Prahy, kde je multikulti "pokrok" nejvíce vpředu před zbytkem republiky.

Bylo by ale hrubě nefér psát jen o Praze a zbytek země nechat bez povšimnutí. Krátkodobý pobyt v Bílině mě taky hodně naučil. Praha je ale výjimečná. Zatímco Bílina (a zdaleka ne jen ona) ukazuje budoucnost míst obývaných Cikány, Praha, krom cikánských částí, ukazuje budoucnost míst přijímajících současnou politkorektní multikulti. Již zmíněný václavák je pro takové poznání ideální místo. Pokud by to někomu nestačilo, doporučuji navštívit přilehlý "sherwood" a pár ROMantických hospůdek okolo.

Naskýtá se otázka: "Co s tím?" Je dost lidí, kteří na víkend z dané lokality zmizí, další se odstěhují radši úplně pryč. Je to ale řešení? Ve skutečnosti totiž není kam utíkat. Zatím samozřejmě ano, ale do budoucna nikoliv. Vzhledem k cikánské porodnosti je třeba počítat s rapidním zhoršováním situace ve všech místech, kde se již nyní Cikáni nacházejí. To samé platí o černo-imigrantské situaci, kterou lze dnes a denně zažít na václaváku. I ten se pomyslně rozroste jak do svého okolí, tak i na mnoho dalších míst. Jak dlouho to tak ještě necháme? Chceme opravdu dojít až do situace, kdy Praha, matka měst, se stane Prahou, matkou ghett?

4 komentáře:

  1. hlavné mestá vo väčšine krajín sú okupované imigrantmi, bezdomovcami či cigánmi, tie lepšie časti skúpili medzinárodné podniky a pôvodní obyvatelia utekajú do okolitých obcí.

    www.nezaslepeni.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  2. Anonym:
    Jo, satanžel to tak je. Mimochodem pěknej blog, jak tak koukám. Házim do oblíbenejch a pak si ho pročtu.

    OdpovědětVymazat
  3. Novopatriot: jednoznačně souhlasím...Zrovna včera jsem šel do Paláce knih na Václavském náměstí a jak jsem se kolem sebe rozhlížel, tak mi z thoho co jsem viděl nebylo dobře. Smíšené páry, hordy barevných cizinců, bezdomovci atd. Celkově to místo působí značně neutěšeně. Musím podotkonout, že komunisty rád nemám, ale když si vzpomenu, jak jsme s mámou chodili o víkendech do centra za romantickou atmosférou Prahy, tak mám na to moc hezké vzpomínky. Tehdy Praha byla opravdu česká a je to naprosto nesrovnatelné s dnešním multi-kulti bordelem, který vládne ve všech evropských metropolích.
    Chybí tady pevná ruka, která by v našem státě - potažmo v celé Evropě udělala pořádek...

    Fyrfos

    OdpovědětVymazat
  4. Fyrfos: Jo, chtělo by to trošku pročistit. Přitom současnej stav Prahy je prakticky jenom začátek. Brrrrr...

    OdpovědětVymazat