pondělí 19. října 2009

Pecinova "romská karta"

Že vláda v poslední době pomalu rozjíždí program na boj proti extremismu není žádným tajemstvím. Jeho součástí je i takzvaná "romská karta". Vládní experti došli k závěru, že extremistům je třeba vzít vítr z plachet tím, že vláda začne sama řešit jejich oblíbená témata. Bude však Pecinova romská karta esem v rukávu nebo jen dalším z mnoha nízkých čísel? Snaha ukončit filosofii natažené ruky, donutit Cikány, aby se o sebe začli víc starat sami, posílali děti do školy, platili nájmy, elektřinu, pracovali, atd. zní na první pohled jako skvělá věc a nijak nepochybuji, že to i spoustu lidí uspokojí.

Já osobně z toho ale zrovna moc radost nemám. Za prvé tady byly podobné kecy už snad tisíckrát, nikdy se nic fakticky nevyřešilo a pokaždý to jen stálo hrozný prachy, za další mě hned na začátku trknul do hlavy samotný důvod této vládní činnosti. Jedná se o SOUČÁST BOJE S EXTREMISMEM. Prvotním impulsem tedy nebyly problémy s Cikány a je totálně mimo, kdo by si snad myslel, že si jich vláda konečně všimla. Situace se nezměnila ani o kousek. Stejně jako předtím, ani teď o Cikány nikomu nejde a to samé platí i o nebohé části obyvatel ČR, kteří mají tu smůlu, že bydlí někde poblíž. Vládě záleží čistě na znemožnění rehabilitace národních myšlenek v obecné diskusi a odčerpání skutečných i potenciálních voličů národoveckých směrů. Nejde tedy o řešení, ale naopak o zabránění tomu, aby se někdy něco řešit začlo. Skutečná reforma by totiž musela jít až do hloubky společnosti a totálně odsoudit současný sebevražedný multikulti-politkorektní přístup k menšinám a přesně tomuhle se naopak vláda staví do cesty. Systém si všimnul, že mnozí lidé začli být naštvaní a tak se je snaží opětovně ukolébat do sladkého nicnedělání. Avšak už jen to, že důvodem k řešení romské problematiky není romská problematika, ale šlapání na systémová kuří oka, by mělo u každého člověka vyvolat alespoň kapku ostražitosti.

K tomu bych jen rád dodal, že vládní snaha převzít údajným extremistům oblíbená témata je zároveň velkou výzvou pro extremisty samotné, aby naopak vládě vzali její oblíbená témata a naučili se zapojit do široké politiky a oslovit všechny možné skupiny obyvatel. Vláda zde svojí činností paradoxně dává extremistům najevo, kudy se mají vydat, aby zlepšili své výsledky.

Dále je třeba si uvědomit, že ačkoliv plán v nás má vyvolat falešný dojem, že teďka se už konečně stát s Cikánama mazlit nebude, pouze opak může být pravdou. Jsme totiž součástí západní civilizace a jedním z trendů je bohužel totální podlézání komukoliv, kdo je označen za utlačovaného. Čím hlouběji se zapadne do takové řitě, tím delší potlesk multikulturních ideologů bude následovat. Nelze si tedy myslet, že vláda se skutečně pokusí Cikány trošku popostrčit, aby se sebou začli něco dělat, protože by to ihned bylo označeno za rasismus. Je tedy nanejvýš pravděpodobné, že plán bude bez úspěchů, pokud se vůbec po volbách nějak rozjede. Peněz koneckonců dnes není moc a základním cílem je vzít údajným extremistům voliče, ne řešit romskou problematiku jako takovou. A i kdyby se situaci náhodou povedlo nějak zlepšit, což by na zdejší poměry byl prakticky zázrak, tak to stejně nic nevyřeší dlouhodobě. Přijdou další problémy s dalšími menšinami a jakmile se zase někdo ozve, dostane prostě nálepku nácka a vláda pohotově vytáhne na další antiextremistickou křížovou výpravu, ověšena pozlaceným brněním již tisíckrát řečených a nikdy nesplněných slibů.

Zároveň by ale byla sranda, kdyby se něco skutečně zlepšilo. Vláda sama by tím fakticky prokázala, že onen údajný extremismus má smysl. Dokud totiž nezačly po městech běhat skupinky aktivistů a národovecká scéna nenastartovala průnik do politiky, tak na romskou problematiku všichni politici kašlali a můžeme se spolehnout, že pokud národovecké aktivity poleví, budou na ni kašlat znovu.

Pro nás je tedy primárním úkolem v této záležitosti jediné - neusnout na vavřínech a nenechat si od vlády blbnout hlavu fiktivní činností. A slovíčkem "nás" nemyslím jen národoveckou scénu, ale kohokoliv, kdo čte tento článek. Myslím si totiž, že vláda zde ani tak nemá strach z národovců jako spíš z možnosti, že by se lidi postupně naučili brát věci skutečně do svých rukou. Pro jakoukoliv vládu totiž vždy bylo nejnebezpečnější, že lidé začnou myslet a jednat. Pouze masa nečinných ovcí ochotných vzdát se svých názorů a nechat za sebe přemýšlet někoho jiného je manipulovatelná a tím i ovladatelná. Žádná vláda si nikdy nebude nic přát víc než aby lidi drželi hubu a krok. Naše vláda není jiná. Pamatujte na to až vám zase začnou politici mazat med kolem huby a dělat vše pro to, aby vás ukolébali v pocitu bezpečí a toho, že "oni už se postarají, vy si zatím můžete dáchnout".

11 komentářů:

  1. Zdravím pana Novopatriota i ostatní. Tento blog je skvělý a článek je kvalitní jako vždy.

    Letní překlenovací Pecina obnovil kampaň proti mé oblíbené Dělnické straně. Nevím, co si od toho slibuje. To je opravdu tak hloupý, že si myslí, že se tenhle "Systém" (Bordel) udrží navěky? Pamatujete, jak se Langer a Topolánek na tiskové konferenci zaklínali, že skoncují s extremismem? Křičel jsem na tu televizi, že se jim to nikdy, nikdy nepovede, pokud neodstraní kořeny toho problému. Definitivně jsem se rozhodl volit DS ve chvíli, kdy v jedné škole byla v ročníku spousta cikánských dětí, škola chtěla zřídit oddělené třídy, ale režim jí to zakázal.

    Mimochodem, bavili jsme se na Eurabii o represích. Já říkal, že režim nepoužívá proti ideovým odpůrcům násilí, ale to jsem netušil, co provedou Pecinovi lidé.

    Jaký máte, pane Novopatriote, názor na evropskou integraci? Já jsem pro evropský superstát, pokud to bude skutečně evropský superstát, a ne velkofrancouzskoněmecká říše. Protože jako Češi jsme Evropané. Společně bychom mohli být všichni silní. Podívejte se na Indii: desítky jazyků a svazových států, ale pohromadě je to velmoc. Co by byl Vermont bez USA nebo Bádensko bez Německa?

    Problém je s Bruselem. Vedou to tam blázni. Evropské integrace se zmocnili levičáci, a podle toho to vypadá. Není větších škůdců Evropy nad Brusel. V odporu proti evropské integraci v její současné podobě tedy stojím v jednom šiku s lidmi, kteří proti ní bojují ze zcela opačných ideových pozic nacionalismu XIX. století. Je to paradoxní.

    Co se Klause týče, ať si vybojuje jakékoli "záruky", považuji je za zcela zbytečné. Neřekl bych, že by Sudetští Němci představovali hrozbu. Jestli Klaus podepíše, usnadní přerozdělení imigrantů sem k nám, a to bude skutečný problém a škůdcovství.

    S pozdravem,

    orel

    OdpovědětVymazat
  2. To už snad ani není vytloukání klínu klínem...
    Mně se jen mihlo kolem uší, že se prej unie hádá s kanadou, kvůli vízům pro Čechy. Teda hlavně kvůli "Čechům", ale to už je jim taky asi jedno.
    Ale jak to tak čtu, nedá mi nepřemejšlet, co na takový akce říká Janotův balíček a státní dluh...a moje peněženka v první řadě :-( Ikdyby to bylo myšleno jako pohyb v před, vidina nadšeného cikánstva mi na mysli ne a netane. Takhle se maj přece fajn, a kdyba náhodou ne, tak si půjdou stěžovat a on se nad nima zase někdo multi*** ustrne.

    OdpovědětVymazat
  3. Orel:
    Zdravíčko:) ... A děkuji za pochvalu:)

    Co si od toho Pecina slibuje? Podle mě jde hlavně o odvedení pozornosti. Všechno jde v týhle zemi do prdele, tak je třeba ukázat na nějaké rádoby nebezpečí, zveličit ho na maximální možnou míru a zaměstnat média.

    Mno, tak teď už režim používá násilí, no. Podle mě jedinej výsledek bude větší radikalizace scény a ještě větší násilí z obou stran. Když lidem nedaj prostor vyjádřit svoje názory, tak ti lidi prostě půjdou a něco provedou tajně místo aby o tom diskutovali.

    Pravda, sjednocení Evropy má svoje výhody, ale v současnosti to vidím spíše jako horror. Západnější, jižnější a severnější země chtěj k nám a ostatním lifrovat přebytečné imigranty, začnou nám nutit multikulti, atd. Z hlediska ekonomického je jistě superstát výhodou, ale z hlediska kulturního by to tady byla totální katastrofa. ... Je to celý dost těžká otázka. Podle mě by klidně mohly fungovat evropské instituce, které by nás nějak jednotily, abychom byli ekonomicky silnější, ale zároveň by si jednotlivé státy zachovaly naprostou autonomii. Ale kde najít tu správnou míru je těžký, no...

    Ano, souhlas, evropské integrace se chopili levicoví šílenci a proto to takhle vypadá...

    Jo, jak to Klaus podepíše, což se nejspíš stane, jak to tak teďka vypadá, tak to bude z hlediska nuceného přistěhovalectví průser...totální....a ano, kdyby se radši zaměřil na tohle než na sudeťáky, kteří prostě jsou i takhle bez šance na nějakou obnovu....nebo by nejlepší bylo chtít záruky na obojí.

    OdpovědětVymazat
  4. Ribela:
    Přesně tak. Však to i píšu. O řešení romské problematiky nejde. Jde o boj proti extremismu. Až bude po volbách, neštěkne o tomhle ani pes, pokud nebude národovecká scéna aktivní a nebude tak nutit vládu, aby zahafala...

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím!
    Abych upřesnil svůj názor na tu správnou evropskou integraci, mělo by k ní dojít zároveň a v souvislosti s obnovením řádu a pořádku v západní Evropě, zejména co se imigrantů týče. Pak je sem k nám nikdo posílat nebude, protože budou pacifikováni nebo posláni zpátky. A každý bude předstírat, že slovo "multikulti" nikdy neslyšel, natož aby ho říkal:-)))
    V tomto ohledu jsou za onoho scénáře škodlivé dopady na národní kulturu vyloučeny. Jinak velký nadnárodní stát nemusí znamenat ani kulturní úpadek, ani potlačení národních kultur. Podívejte se na mé milované Rakousko-Uhersko a kulturní život v Čechách nebo ve Vídni.
    Těžká otázka, to sjednocení Evropy je. Ale abychom vinou vlastní nejednotnosti dopadli jako řecké městské státy nebo jako hašteřiví Keltové, to by nebylo dobré. V tomhle nám ale Brusel nijak nepomůže.

    orel

    OdpovědětVymazat
  6. Málem bych zapomněl, maďarští vlastenci společně s BNP zakládají seskupení národních hnutí, a Dělnická strana se chce přidat. To je skvělé! Když budou evropské národy držet při sobě, nikdo je nezastaví!

    http://www.delnicka-strana.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=859&Itemid=115

    orel

    OdpovědětVymazat
  7. Orel:
    Multikulti se podle mě dá rozumně využít, jen nesmí být živelná a nucená jako je tomu dneska. Je přirozené, že kultury se vzájemně ovlivňují, ale dnes se multikulti stala vnucenou ideologií. To je problém. Dále je problém v počtech. Jak říkal kámoš - čínská restaurace uprostřed města je příjemné kulturní zpestření, čínská čtvrť s vlastními pravidly je problém.

    Pokud by velký nadnárodní stát neznamenal úpadek a utlačení původních kultur, jazyků, atd., pak bych něco takového velmi uvítal. Soudržná bílá Evropa je mi velmi příjemnou myšlenkou:) ... Mno, R-U nebyl zrovna super příklad. Katolická nadvláda, poněmčování, naše autonomie šla dost do řiti taky.

    Plně souhlas ale, že to je složité a měli bychom se nějak jednotit. Problém je, že kdokoliv chce jednotit, tak zpravidla přijde s něčím, co je dost nepřijatelný. Viz třeba DS, která se sice snaží a poslední dobou se lepší, ale prostě není schopná oslovit širší masy....Což mi připomíná, že internacionální spolupráci nacionalistů velmi vítám....je to nutnost....

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím!

    Rakousko-Uhersko zas tak špatný příklad nebyl. Mám na mysli doslovně Rakousko a Rakousko-Uhersko od napoleonských válek.
    Porážka na Bílé Hoře byla tragédie. Občas si představuji, že jsme tam měli tanky, samopaly a rakety. Rekatolizace je mi z duše odporná. Germanizace nebyla významná ani svojí intenzitou, ani výsledky, a v XIX. století už o ní nemá cenu mluvit; naopak, právě tehdy byl zahájen největší kulturní a hospodářský rozmach našeho národa, který pokračoval až do roku 1938. Ostatně, před Bílou Horou byly naše země nejrozvinutější částí světa na východ od Německa, a v roce 1914 taky. Rakousko-Uhersko a ČSR měly víc společného mezi sebou než s před-, respektive pobělohorskými Čechami.

    Autonomie - to je pravda. Ale R-U by se zcela jistě zreformovalo. Nebýt Sarajeva, František Ferdinand by říši zreformoval od základů. Nebýt války, Karel I. by R-U jistě také zreformoval. Ta velká říše se totiž vyvíjela stejným směrem a stejně rychle jako ostatní západní státy té doby. První volby na základě přímého všeobecného rovného tajného hlasovacího práva pro muže se udály roku 1907 - v Brtánii zhruba tou samou dobou.

    V Zalitavsku docházelo k maďarizaci. Ale co Francie? Tam docházelo k podobným jevům také, jen o zhruba sto let dřív. Když začala ta jejich slavná revoluce, 50% obyvatel Francie mělo jinou rodnou řeč než francouzštinu.

    Ale to jen tak na okraj. Zaujala mě myšlenka, že menšiny jsou v pořádku, "když si své vlastní problémy řeší mezi sebou a netahají do toho státní orgány." Ale to vůbec není dobře! My nepotřebujeme, aby se tady vytvářely paralelní struktury menšin typu Číňané! Tohle je náš stát a věci se tu odehrávají a spory řeší podle našich pravidel.

    orel

    OdpovědětVymazat
  9. Orel:

    R-U: Jo, to máš recht. Pak to tady všechno bolševik zkurvil na dlouhá léta dopředu. Na druhou stranu - díky tomu sem nemohla multikulti propaganda ze západu. Nebýt tu bolševik, máme tu teď mešitu na každým rohu, mraky černoušků a v každým městě zóny, kam se neodváží člověk ani se samopalem.

    Autonomie - Jo, ale to už je otázka, kam by se to vyvíjelo, "kdyby", mno...

    Menšiny - Jj, totálně souhlas. Tohle se právě nesmí stát, aby tady ty menšiny takhle měly svůj prostor a vytvářely se paralelní struktury. Respektive menšiny můžou mít svůj prostor do míry, aby to bylo únosný za dané situace...Další věc pak je možnost učit se od menšin, pokud je čemu. Je například zajímavé, že z krize naprosto nejlépe vyšlo muslimské bankovnictví fungující na právu šaría, které zakazuje úroky, atd. Já osobně mám našeho bankovnictví, který po tobě chce prachy pořád za cokoliv, naprosto plný zuby....

    OdpovědětVymazat